Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen
U bent hier: Home Goed om te weten

Goed om te weten

Projectoproep - Gezondheid en bijstand aan personen met het oog op het zelfstandig blijven wonen van ouderen te bevorderen

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad lanceert een projectoproep voor de opzetten van een geïntegreerd model van gezondheid en bijstand aan personen met het oog op het zelfstandig blijven wonen van ouderen te bevorderen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Download het bestek en het kandidatuurdossier.

Meer informatie:

Dr David Hercot - 02/552 01 81 - dhercot@ccc.brussels


Kandidatuurdossiers moeten uiterlijk op 16 oktober 2017 om 18 uur worden ingediend

 

 

Document acties

De GGC werft aan

Lees verder voor de functiebeschrijving en de procedure.

Solliciteren kan tot en met 31/08/2017.

Document acties

Hitte- en ozonplan – waakzaamheidsfase

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zoals andere Gewesten van ons land kent zeer warme zomerperiodes waarbij de bevolking het risico loopt, geconfronteerd te worden met een hittegolf en/of met problemen ingevolge een te hoge ozonconcentratie in de lucht.

Elk jaar wordt “het Hitte- en ozonplan” gelanceerd. Het maakt het mogelijk om deze gebeurtenissen te anticiperen en acties te implementeren die de risico's voor de burgers, met name de kwetsbare voorkomen en beperken.

Vanaf 15 mei tot 30 september wordt de waakzaamheidsfase geactiveerd onafhankelijk van klimatologische omstandigheden.

Tijdens die fase lanceert het Gewest sensibiliseringsacties rond de risico's van extreem warm weer en hoge ozonconcentraties ter attentie van lokale overheden en gezondheidsactoren.

Het publiek wordt eveneens gesensibiliseerd voor de risico’s van extreme hitte en ozonpieken.

Geef blijk van solidariteit wanneer er in uw omgeving jonge kinderen, ouderen, afhankelijke en/of alleenstaande personen zijn! De rust- en verzorgingstehuizen, de crèches en de dagcentra voor personen met een beperking hebben trouwens specifieke informatie ontvangen. De infolijn van Leefmilieu Brussel staat ook tot uw beschikking tijdens de waakzaamheidsfase. Tel. : 02/775.75.75.

Voor meer informatie kan u deze websites raadplegen:

Document acties

Opsporing van dikkedarmkanker

Bent u Brusselaar (m/v) tussen 50 en 74 jaar?

Dan gaat de opsporing van dikkedarmkanker u aan. In het Brussels Gewest kunt u daarvoor terecht bij een van beide programma's rond het opsporen van dikkedarmkanker die door de Franstalige en de Vlaamse Gemeenschapen worden georganiseerd.

Bezoek deze web pagina voor meer uitleg.

Spreek erover met uw huisarts, die u zal adviseren.

Document acties
Document acties