Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen
Inloggen
U bent hier: Home Hitte- en ozonplan – waakzaamheidsfase

Hitte- en ozonplan – waakzaamheidsfase

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zoals andere Gewesten van ons land kent zeer warme zomerperiodes waarbij de bevolking het risico loopt, geconfronteerd te worden met een hittegolf en/of met problemen ingevolge een te hoge ozonconcentratie in de lucht.

Elk jaar wordt “het Hitte- en ozonplan” gelanceerd. Het maakt het mogelijk om deze gebeurtenissen te anticiperen en acties te implementeren die de risico's voor de burgers, met name de kwetsbare voorkomen en beperken.

Vanaf 15 mei tot 30 september wordt de waakzaamheidsfase geactiveerd onafhankelijk van klimatologische omstandigheden.

Tijdens die fase lanceert het Gewest sensibiliseringsacties rond de risico's van extreem warm weer en hoge ozonconcentraties ter attentie van lokale overheden en gezondheidsactoren.

Het publiek wordt eveneens gesensibiliseerd voor de risico’s van extreme hitte en ozonpieken.

Geef blijk van solidariteit wanneer er in uw omgeving jonge kinderen, ouderen, afhankelijke en/of alleenstaande personen zijn! De rust- en verzorgingstehuizen, de crèches en de dagcentra voor personen met een beperking hebben trouwens specifieke informatie ontvangen. De infolijn van Leefmilieu Brussel staat ook tot uw beschikking tijdens de waakzaamheidsfase. Tel. : 02/775.75.75.

Voor meer informatie kan u deze websites raadplegen:

Document acties