Hartelijk welkom op de website van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad (GGC)

Hartelijk welkom op de website van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad (GGC)

De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) speelt binnen het Brussels Gewest een belangrijke rol op het gebied van bijstand aan personen en gezondheidszorg. Ze is bevoegd voor de personen (de Brusselaars, maar ook de begunstigden van de diensten van de instanties uit de gezondheids- en welzijnssector) en voor meer dan driehonderd tweetalige instellingen en diensten (ziekenhuizen, OCMW's, verzorgingsdiensten, opvangcentra, enz.) binnen deze sectoren. 

De GGC omvat eveneens, binnen haar structuur, het Observatorium voor Gezondheid en Welzijn, de studiedienst voor gezondheid en bijstand aan personen in het Brussels Gewest.

Op onze website vindt u, naast nuttige informatie over de bevoegdheden en de activiteiten van onze instelling, ook de contactgegevens van alle door ons erkende instanties uit de gezondheids- en welzijnssector. Tot slot kunt u er ook tal van studies en publicaties downloaden.

Nieuws en aankondigingen

 • Nieuws
  22/02/2018
  Dossier 2018/1: Zorgverzekering - Armoedetoets

  In het kader van haar ouderenbeleid voorziet het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie in de uitwerking van een Brusselse zorgverzekering

 • Nieuws
  27/11/2017 tot 31/01/2018
  Een nieuwe website voor de Diensten van het Verenigd College

  De Diensten van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie hebben het genoegen u aan te kondigen dat hun nieuwe website online is.

 • Nieuws
  18/10/2017
  Eén thema van de Gezondheidsindicatoren geactualiseerd: Ziekenhuisverblijven

  Een uitgebreid overzicht is nu beschikbaar over de kenmerken van de ziekenhuisverblijven.

 • Nieuws
  17/10/2017
  Welzijnsbarometer 2017

  De Welzijnsbarometer 2017 belicht voor het 13de opeenvolgende jaar het thema armoede in het Brussels gewest aan de hand van een reeks geactualiseerde indicatoren.